Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2008

Ολίγα περί ρατσισμού...

Πράγματι ένα φαινόμενο που παρατηρείται σε διάφορες περιπτώσεις είναι η συγκρότηση κοινής αντίληψης από ένα σύνολο ανθρώπων που κατοικεί σε μια περιοχή ως ''ντόπιοι'' και η δικαιωματικά ''ιδιοκτησιακή'' λογική με τον τόπο αυτό.Καθώς και η εχθρότητα για τους ''ξένους''.
Αυτό φυσικά παρατηρείται ακόμα και σε εσωτερικές μεταναστεύσεις.Παρατηρείται και στην εχθρότητα μεταξύ διπλανών χωριών για ζητήματα όπως η διάθεση πόρων νερού κλπ.
Σε καμμιά περίπτωση αυτό δεν μπορεί να δικαιολογείται ως κάτι δίκαιο.Αν π.χ. οι φυσικοί πόροι της γης της ελλάδας ήταν ανεπαρκείς για να θρέψουν και τους ντόποιους και τους μετανάστες (κάτι που ούτως ή άλλως δεν ισχύει) δεν μπορεί να γίνει σε καμμία περίπτωση αποδεκτό οι ''ντόπιοι'' να έχουν περισσότερα δικαιώματα σε αυτούς τους πόρους από τους ''ξένους''.
Αν δηλαδή ίσχυε το ''ο καθένας για την πάρτη του'' ποιά η διαφορά να σου πάρει την δουλειά ένας ''ξένος'' ή ένας ''ντόπιος'';
Οι δυνατότητες της εργασίας μας και των πόρων του πλανήτη μπορούν να προσφέρουν πολλά περισσότερα από την επιστροφή μας σε ζωώδεις καταστάσεις ζούγκλας όπου εκεί το ''ο καθένας για την πάρτη του'' βρίσκει την πραγμάτωσή του.Μπορούν να προσφέρουν ευτυχία και ελευθερία στο ανθρώπινο γένος.Αρκεί να επιτεθούμε σε κάθε εξουσιαστική αντίληψη από όπου και αν προέρχεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: